Шановний
Олександре Олександровичу!
    Звернутися до Вас, як Почесного Голови Всеукраїнської організації «Захист дітей війни» та засобів масової інформації мене примусило те, що з 2007 року Львівська обласна організація «Захист дітей війни», яку очолює Ельдар Давидович Орджонікідзе, не може зареєструватись у Львівському обласному управлінні юстиції з вини панів: О. Баранівського та колишнього заступника Голови обласної Координаційної ради ВГО «Захист дітей війни» М. Климко, який незаконно заволодів документами та печаткою Львівської обласної організації «Захист дітей війни». Коли в червні 2005 року ми створювали обласну організацію «Захист дітей війни», то в першу чергу ставили завдання об’єднати зусилля всіх тих, у кого війна 1939-1945 рр. відняла дитинство, материнство, сімейне щастя, хто ріс без батьківської опіки, виховувався в дитячих будинках, інтернатах, суворовських, «нахімовських», військово-музичних училищах, ПТУ, одним словом ріс без материнської опіки та уваги. Більшість з них проклали собі шлях в житті, здобули професії і активно працювали на Державу. Вони нічого від неї не вимагали, але коли прийшла старість, пенсійний вік, вони все більше стали відчувати свою незахищеність. Ось чому і постало питання про створення обласної організації «Захист дітей війни», яка взяла собі за мету – соціально захистити дітей війни. В цю роботу в першу чергу включилися ті, хто знав що таке війна та її наслідки.

 

З 2005 року по липень 2006 року обласну організацію «Захист дітей війни» очолював Юрій Іванович Назар, який в 2007 році пішов з життя, але вже в 2006 році він не міг очолювати організацію, в зв’язку з важкою хворобою. Ось чому, мною, були передані реєстраційні документи та печатка обласної організації заступнику голови Координаційної ради М. Климко, якого я також попросив підготувати документи для проведення другої обласної конференції, яка була призначена на 10 грудня 2007 року. Ніяких заперечень з його боку не було,але ми не могли і надалі спостерігати за тим, що обрана на першій конференції Координаційна рада практично не працювала. Замість підготовки до конференції пан Климко почав проводити роботу на її зрив і виступах перед громадськістю, постійно дезінформував її про роль і практичної допомоги обласної організації з боку Соціалістичної партії України. Не зважаючи на його проти водію, 10 грудня 2007 року у місті Львові, за участю представників районних (міських) осередків організації «Захист дітей війни» відбулася друга Львівська обласна конференція ВГО «Захист дітей війни», на якій діяльність пана М. Климко була визнана незадовільною. На конференції був обраний новий склад Координаційної ради обласної організації, яку очолив Ельдар Давидович Орджонікідзе (Голова Львівської міської організації «Захист дітей війни»). Координаційна рада розпочала свою роботу з чистого аркуша, відмовляючись від наклепів, обвинувачень і попросила М. Климко віддати реєстраційні документи та печатку Е.Орджонікідзе. Але він до сьогоднішнього часу цього не зробив. Більше того, продовжив роботу по дискредитації керівництва обласної організації та соціалістів України, як головних ворогів українського народу. Він хотів, маючи на руках документи обласної організації, «притулитись» до Партії регіонів, КПУ, НУ-НС, але не знайшов в них підтримки, але пристосувався зараз до БЮТу. Цей політичний кульбіт з боку Климка для нас не новина, бо його кредо працює там, де дають гроші.
    За два роки роботи Координаційної ради, яку очолює Ельдар Орджонікідзе, у Львівській обласній організації стались кардинальні зміни. Кількість членів організації зросла в сотні разів. До 15 березня посвідчення організації «Захист дітей війни» отримало 24 512 Львів’ян (а при Климко їх було не більше 200). Зареєстровані районними (міськими) управліннями юстиції організації в Буському, Стрийському, Пустомитівському, Золочівському, Бродівському районах та містах Львів, Борислав. Підготовлені для реєстрації документи в Радехівському, Дрогобицькому і ряді інших районах. Подано понад 3000 судових позовів, з яких більше 1700 отримано позитивне рішення. 22 галичанина за рішенням судів вже отримали грошові компенсації в розмірі від 1600 до 2600 гривень. Щодня, в офісі обласної організації «Захист дітей війни», реєструються заяви понад сотні Львів’ян, що свідчить про те, що вона користується авторитетом серед галичан. Впевнені, що такої роботи немає в пана Климка. Але не тільки цим займається обласна організація «Захист дітей війни», вона активно приймає участь в громадсько-політичному житті Львівщини, про що свідчить багато чисельні акції по соціальному захисту дітей війни. Це пікети державних установ, мітинги, громадські слухання, виступи в засобах масової інформації, громадські приймальні та інше. Головне при цьому те, що в цих акціях приймають участь позапартійні – члени обласної організації ВГО «Захист дітей війни», разом з тим, ми продовжуємо тісно співпрацювати з обласною організацією Соціалістичної партії України. Ця робота і надалі буде з нашого боку активною. Тому, що і Президент, і Уряд України, і Верховна Рада продовжують не виконувати Закон України «Про соціальних захист дітей війни» і опікується цією категорією, а точніше піариться в ході передвиборної кампанії. Нам же своє робити.
Шановний Олександре Олександровичу! 

Знаючи, що Ви постійно «загружені» державними справами, керівництвом партії, я хочу звернути Вашу увагу і на те, що пан О. Баранівський надіслав на ім’я М. Климко листа, в якому від імені ВГО «Захист дітей війни» визнає діяльність М. Климко і просить Львівське обласне управління юстиції зареєструвати його, як юридичну особу, представляючи інтереси організації «Захист дітей війни». Нам зрозумілі його дії, на протязі двох років, ми запрошували його до Львова і участі  в роботі обласних конференцій та заходів, які проводила Координаційна рада. Але він постійно ухилявся від наших пропозицій і тепер нам зрозуміло чому. Ми просимо Вас допомогти, багатотисячній організації, в реєстрації Львівської обласної організації ВГО «Захист дітей війни» тому, що наближається час не тільки президентських виборів, але в органи місцевого самоврядування, і ми хотіли приймати в них активну участь на законних підставах. Зараз пан Климко, маючи на руках документ О. Баранівського, до речі, такий же документ маємо і ми, який знаходиться в управлінні юстиції, шантажує працівників Львівського управління юстиції. Ми таким шляхом не підемо ніколи. Ми хочемо тільки одного – повернення документів обласної організації і печатки керівництву Координаційної ради, яка на законних підставах була вже тричі обрана громадськістю. Звертаючись до засобів масової інформації, ми хочемо тільки одного, щоб такі пани, як М. Климко, не дезінформували галичан про діяльність обласної організації «Захист дітей війни», яка своєю головною метою вважає – соціальний захист дітей війни всіх тих, хто сьогодні потребує нашої допомоги. Ми знаємо також, що не так давно, у місті Києві, пройшов Установчий з’їзд дітей війни. Вітаючи його делегатів, ми впевнені в тому, що це буде новим кроком для об’єднання всіх тих, кого війна залишила без материнської ласки і хто потребує поваги і соціального захисту збоку Держави. Львівська обласна організація «Захист дітей війни» буде активно сприяти по створенню цієї політичної партії, а також співпраці з Соціалістичної партії України, партії державницької, лівоцентриської, відстоюючи такі цінності, як Україна, праця, народовладдя, демократія, соціальний захист всіх верств населення та інтернаціоналізм.

З повагою,
Почесний Голова Львівської обласної організації
«Захист дітей війни»                                                                                Є.М. Таліпов
23 березня 2009 року
місто Львів

ІА "Вголос": НОВИНИ