Сьогодні, 5 червня, депутати скерували понадпланові надходження податків і платежів у сумі 65000 тис грн, залишки коштів бюджету розвитку – 6800,0 тис грн і субвенцій з інших бюджетів – 520 тис грн на видатки обласного бюджету, повідомила прес-служба облради.

Зокрема, департаменту освіти і науки – 300 тис грн

Для придбання комп’ютерів, оргтехніки та картоплесаджалки Вищому професійному училищу № 71 м. Кам’янка-Бузька за рахунок залишку коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, яка надійде з Кам’янка-Бузького районного бюджету планується спрямувати 70 тис грн та на придбання автомобіля ЗАЗ Сенс для потреб КЗ ЛОР «Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака» - 230 тис. грн.

Департаменту охорони здоров’я – 1050 тис грн

Зокрема, на утримання та поточний ремонт приміщення лікарні відновного лікування №2 «Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла» за рахунок субвенції з Чернівецького обласного бюджету за надані медичні послуги – 50 тис грн, реконструкцію будівлі під розміщення КЗ ЛОР «Львівський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» у м. Львові, в тому числі виготовлення ПКД – 1000 тис. гривень.

Департаменту соціального захисту населення – 500,3 тис грн

А саме: 80,3 тис грн – обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на виконання заходу «Підготовка патронатних вихователів» у рамках реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, а також 320 тис грн – для забезпечення виплати грошової допомоги 40 внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО (операції Об’єднаних сил) на вирішення матеріально-побутових проблем у рамках реалізації Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО та родин Героїв Небесної Сотні.

Для виплати допомоги в розмірі 25 тис грн 4 сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області планується 100 тис грн.

Департаменту з питань культури, національностей та релігій 1400 тис грн

Додаткові кошти плануються на фінансову підтримку заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю «Верховина» в сумі 1400 тис грн.

Управлінню капітального будівництва – 4036,2 тис грн

Зокрема, на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО (ООС), а також родин Героїв Небесної Сотні, в частині виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих під час воєнних подій на сході України антитерористичної операції та Героїв Небесної Сотні додатково спрямували 379,2 тис. грн; спорудження пам’ятника героям ЗУНР і УГА – 2000 тис грн; забезпечення спів фінансування проекту реставрації та реабілітації (ревалоризації) об’єктів комплексу Пам’ятки архітектури Національного значення XVIII ст. ох. № 376 Архикатедрального Собору Св. Юра в м. Львові (впорядкування території, горішнього і долішного подвір’їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули) за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 400,0 тис грн; реконструкцію пологового відділення на 30 ліжок Бродівської ЦРЛ в м. Броди - 400,0 тис грн. (за рахунок отриманої субвенції з районного бюджету Бродівського району).

Також пропонується змінити замовника робіт на влаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів та благоустрій прилеглої території Львівського державного університету фізичної культури за адресою м. Львів, вул. Черемшини, 17 (реконструкція) в сумі 857,0 тис грн з облдержадміністрації на управління капітального будівництва.

Департаменту економічної політики – 56510,9 тис грн

Зокрема, 1400 тис грн спрямують на компенсацію суб’єктам господарювання відсоткових ставок за чинними кредитними договорами та проведення аналітичних досліджень з актуальних проблем регіонального та інноваційного розвитку в рамках реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області.

На виконання програми капітального будівництва виділили 55110,9 тис. грн.

Департаменту з питань цивільного захисту – 1000 тис грн

У рамках Комплексної програми цивільного захисту Львівської області та сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області. Зокрема, для проведення капітального ремонту даху військової прокуратури Західного регіону України – 500 тис грн і ремонту приміщення казарми військової частини № 3002 – 500 тис грн.

Департаменту архітектури та розвитку містобудування – 300 тис грн На ремонтно-реставраційні роботи з відновлення інтер’єру храму святих Ольги та Єлизавети – пам’ятки архітектури місцевого значення поч. ХХ ст. (ох. № 146-М) у м. Львові по вул. Кропивницького, 1.

Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку –600 тис грн

На реалізацію обласної Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху, в тому числі на придбання паливо-мастильних матеріалів для Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) для проведення заходів габаритно-вагового контролю та збереження автомобільних доріг загального користування у Львівській області – 300 тис грн та облаштування автомобільної стоянки на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе-Славське та розгінних смуг – 300 тис грн.

Управлінню фізичної культури та спорту – 5650 тис грн

Так, для проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту (баскетболу, регбі, водного поло, вільної боротьби та інших) планується спрямувати 625 тис грн, з неолімпійських видів спорту (шахів, фут залу та інших) – 575 тис. гривень.

Також на облаштування спортивних майданчиків зі штучним (наливним або трав’яним) покриттям в рамках обласної програми «Спортивний майданчик» за спеціальним фондом у бюджеті розвитку враховується 1450 тис грн і співфінансування спортивних майданчиків, які у 2018 році фінансуються з державного бюджету – 3000 тис грн.

Департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації – мільйон грн

У рамках реалізації регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства області. Зазначені кошти планується спрямувати на розширення території мовлення шляхом транслювання програм телеканалу «Перший Західний».

ІА "Вголос": НОВИНИ