Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Мова йде про земельні ділянки:
- у с. Лівчиці Жидачівського р-ну за адресою: вул. Т. Шевченка, 13 орієнтовною площею 19,00 га;
- у смт Підкамінь Бродівському р-ну за адресою вул. Нагірна, 11а орієнтовною площею 6,34 га;
- у смт Підкамінь Бродівському р-ну за адресою вул. Нагірна, 11 орієнтовною площею 0,72 га;
- у м. Великі Мости Сокальського р-ну за адресою вул. Шевченка, 71 орієнтовною площею 1,91 га;
- у м. Жовква за адресою вул. Є. Коновальця, 14а орієнтовною площею 0,01 га.

За рішення проголосували члени комісії: Ігор Комарницький і Валентина Олексишин (Батьківщина), Михайло Ільницький (БПП) Зеновій Шептицький (Укроп). Проти рішення проголосував Ігор Барановський (Свобода).

Як зазначає ГО «Громада та ініціатива»: «такі проекти рішень щодо розпорядження обласною радою землями комунальної власності є протиправними, оскільки суперечать Земельному кодексу та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Зокрема, пунктом 6 Прикінцевих та перехідних положень згаданого закону передбачено, що надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та її затвердження здійснюються у межах населеного пункту - сільськими, селищними, міськими радами.

Обласна рада не може надати сама собі дозвіл на виготовлення такої документації та її затвердження, оскільки це є виключна компетенція органів місцевого самоврядування базового рівня. Такі зухвалі дії посадовців та депутатів обласної ради є нічим іншим як наступом на повноваження сільських, селищних та міських рад.

Також нагадаємо, що таким же методом 19 вересня 2017 року провладна більшість обласної ради ухвалила рішення про розпорядження землями, що перебувають у спільній власності територіальних громад Львівської області, яким знову ж таки передбачено надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо 25 проектів відведення земельних ділянок загальною площею 25 га (серед них 16 ділянок у м. Львові)».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ