Передає прес-служба ВО «Свобода» 

Як зазначає Олег Панькевич, 19 вересня 2017 року провладна більшість обласної ради ухвалила протиправне рішення про розпоряджання землями, що перебувають у спільній власності територіальних громад Львівської області, яким було передбачено неправомірне надання дозволу управління майном спільної власності обласної ради на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо 25 проектів відведення земельних ділянок загальною площею 25 га.

«Згідно з Земельним кодексом та законодавством про розмежування земель державної та комунальної власності, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в межах населених пунктів здійснює сільська, селищна та міські ради, але аж ніяк не обласна рада.

Попри спротив громадськості, провладна більшість хоче вилучити в органів місцевого самоврядування низку земельних ділянок комунальної власності. Зокрема, 15 листопада 2017 року на засіданні комісії Львівської обласної ради з питань комунального майна та приватизації було погоджено 5 проектів рішень, якими передбачається надання дозволу управлінню майном спільної власності на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж 5 земельних ділянок загальною площею 28 га, з них - дві земельні ділянки площею більше 7 га розташовані у селищі Підкамінь Бродівського району. Тобто ці проекти рішень будуть вносити до порядку денного сесії обласної ради», - зазначає Олег Панькевич.

Олег Панькевич

Він вимагає від органів влади перевірити викладені факти та захистити права територіальних громад.

Нагадаємо, що голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Олег Панькевич звернувся 3 листопада 2017 року до керівництва Львівської обласної ради з вимогою скасувати незаконне рішення облради стосовно земельних ділянок, якими можуть розпоряджатися лише сільські та міські ради, на яких розташовані ці ділянки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ