Усього затверджено до реалізації 1007 проектів загальною вартістю – 253 млн грн, з яких 122,7 млн грн – кошти обласного бюджету, небюджетні кошти – 53,7 млн грн, частка місцевих бюджетів – 77,2 млн грн., повідомили у прес-службі облради. Ці проекти-переможці, як відомо, визначені в межах 7 пріоритетів.

Як повідомлялося, працівники відділу та голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак протягом місяця здійснили низку виїздів і надалі їх робитимуть з метою аналізу реальної ситуації щодо виконання робіт та використання бюджетних коштів, зокрема в рамках програми проектів місцевого розвитку.

Відтак за результатами семи місяців роботи, враховуючи вищезгадані робочі поїздки та отриману інформацію від розпорядників коштів, можемо говорити про попередні результати .

Станом на 1 серпня 2018 року з 1007 проектів – розпочато роботи на 566, завершено роботи на – 95, не розпочато роботи, у тому числі виготовляється документація або триває процедура закупівельна – 290, не подано інформацію замовниками по – 56.

Стан справ у пріоритетах

За результатами аналізу, здійсненого секретаріатом конкурсної ради, станом на 1 серпня 2018 року найкраща ситуація в розрізі пріоритетів в частині розпочатих і завершених проектів є в пріоритетах «Школи», «Культура», «Інші пріоритети». Загрозливою є тенденція по пріоритету «Екологічні ініціативи».

Варто зауважити, що один з акцентів, який найбільше цікавить керівництво облради і секретаріат Конкурсної ради – це готовність і здача проектів у школах та закладах дошкільної освіти до початку навчального процесу 1 вересня. Додамо, що з 414 проектів освітньої галузі роботи не розпочато на 128 проектах, завершено роботи на 45 об’єктах, на решті – роботи тривають.

Секретаріат занепокоєний як і більшість депутатів облради такими темпами виконання робіт освітянських проектів місцевого розвитку, оскільки важко буде пояснити батькам, спонсорам, чому до 1 вересня роботи на об’єкті не завершено. «Тому секретаріат Конкурсної ради і бюджетна комісія в посиленому режимі буде продовжувати робочі поїздки по районах області і вивчати причини повільних темпів реалізації освітянських проектів, причини зволікань замовників під час реалізації проектів тощо», - сказав начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Іван Собко.

Ситуація по територіях

Станом на 1 серпня, такі ОТГ як Жовтанецька та Чукв'янська завершили реалізацію проектів.

Найактивніше завершують свої ініціативи місто Червоноград та Жидачивський і Жовківський райони.

Тривожною виглядає ситуація з темпами виконання робіт в місті Дрогобич, Пустомитівському районі та Кам`янка-Бузькій ОТГ.

Детальніше – за лінком.

Про наслідки зволікання

На 15 серпня у Львівську облраду надійшли листи від конкурсантів, які з різних причин просять зняти їх проекти з числа переможців. Серед них: Жовківська міська рада, Самбірська міська рада, Кам`янка-Бузька РДА, усього 7 проектів.

Крім того, станом на 1 серпня, за оперативною інформацією, маємо 290 нерозпочатих проектів. У випадку зволікання заявників щодо початку реалізації цих проектів, Конкурсна рада має право зняти такі проекти з числа переможців і відповідно перерозподілити кошти на наступні за рейтингом проекти.

«Якщо ситуація по нерозпочатих проектах до 1 вересня суттєво не зміниться, то Конкурсна рада належно реагуватиме на таку бездіяльність і прийматиме відповідні рішення, інформуючи кожну громаду про причини зняття проектів з числа переможців і оприлюднюватиме прізвища відповідальних осіб, які не впоралися із завданням», - наголосив Іван Собко.

Додамо, що наступного тижня робочі поїздки продовжаться, а секретаріат Конкурсної ради надалі інформуватиме громадськість про хід реалізації програми місцевого розвитку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ