За відповідне рішення сьогодні, 17 квітня, проголосувало 54 депутатів Львівської обласної ради, передає кореспондент «Вголосу».

У зверненні націоналісти вимагають: повернення з офшорів та ліквідацію схем виведення грошей з України. Знищення олігархічної системи управління, справедливих тарифів, новий Податковий кодекс та сприяння середньому бізнесу.

Нагадаємо, сьогодні, 17 квітня, об’єднані сили націоналістів прийшли із пікетом під стіни Львівської облради. ВО «Свобода», Національний корпус, Правий сектор та ВГО «Сокіл» вимагають від депутатів проголосувати за звернення до ВРУ із вимогою ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Антиолігархічний пакет докорінних перетворень передбачає повернення капіталів з офшорів i ліквідацію схем виведення грошей з України, денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням, ліквідацію приватних монополій, заборону приватизації стратегічних підприємств, деолігархізацію енергетики і справедливі тарифи, націоналізацію енергогенерації, використання природного газу, видобутого на території України, для населення, заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, прогресивну шкалу оподаткування за принципом: «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки». Детальніше з Антиолігархічним пакетом докорінних перетворень можна ознайомитися за посиланням.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - зазначав Тягнибок.

Також як уже повідомлялося, 11 квітня відповідне звернення майже одностайно підтримала міська рада Хмельницького.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ