Про це прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як йдеться у зверненні, українці доведені до зубожіння, бо не усунуто причину зла  – олігархію, тобто зрощення великого кримінального капіталу з державною владою.  

«Єдиний шлях – це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Майже всі необхідні законопроекти давно написані й зареєстровані у Верховній Раді.  Це – системний план ліквідації олігархії як явища. Наше завдання – якнайшвидше запустити цей процес. Тільки це витягне Україну з ями корупції, зубожіння, війни. Тільки це дасть українцям майбутнє.  Для народних депутатів Антиолігархічний пакет докорінних перетворень стане лакмусовим папірцем, тестом на відданість Нації і Державі», - йдеться в документі.

У переліку проектів законів – про повернення капіталів з офшорів, про ліквідацію приватних монополій, про заборону приватизації стратегічних підприємств, про деолігархізацію енергетики і справедливі тарифи, про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, новий Податковий кодекс і розвиток середнього класу. Також йдеться про законопроекти, необхідні для зміни політичної системи, зокрема про скасування депутатської недоторканості,  імпічмент президента; новий Виборчий кодекс та інші.  

Як уже писав «Вголос», 3 квітня щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Націоналісти уже передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

ІА "Вголос": НОВИНИ