Про це заявив 15 травня 2018 року депутат від ВО «Свобода», голова Міжфракційного об'єднання учасників війни Михайло Нискогуз із трибуни облради. Він наголосив, що питання не підтримали навіть депутати опозиційних фракцій, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як йдеться в заяві, 10 травня 2018 року Кабінет міністрів України своїм розпорядженням збільшив оклади мерам міст та головам обласних рад, а також іншим посадовцям місцевого самоврядування на 27-37% залежно від займаної посади. Це підвищення відбувається на тлі зубожіння українців, зростання безробіття, масової трудової міграції.  

«Бракує коштів на важливі соціальні потреби, але не на зарплати і премії чиновників та керівників держструктур. Як подають джерела в ЗМІ, близько 1,5 млн грн на місяць отримує голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, колишній керівник НАЗК Наталія Корчак за рік роботи на посаді отримала 1 млн 333 тис. грн. До речі, протягом двох років роботи вона преміювала себе на 200 тисяч грн», – зазначив депутат. 

За його словами, такі винагороди посадовцям коштом платників податків виглядають цинічними на тлі зубожіння українського народу.

«Ми вимагаємо встановити справедливу оплату праці, дбати про розвиток економіки, зростання рівня життя народу і, відповідно, зростання зарплат для всіх працівників. А чиновницька платня має зростати пропорційно до мінімальної чи середньої зарплати», – йдеться в заяві.

ІА "Вголос": НОВИНИ