Львівська обласна рада розгляне подання прокурора області Євгена Блажівського про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох депутатів рад різних рівнів області

Про це повідомляє прес-служба облради.

Сьогодні січня комісія з питань законності, депутатської діяльності, регламенту та військових проблем розглянула подання прокурора області Євгена Блажівського про згоду обласних депутатів на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох депутатів рад різних рівнів області.

Згідно із поданими документами, у всіх шести випадках місцева рада відмовила дати згоду на зняття недоторканості з її депутата, тому таке звернення надійшло до ради вищого рівня.

У трьох зі згаданих випадків звинуваченим особам інкриміновано давання хабарів і зловживання службовим становищем.

Як заявив голова комісії Михайло Ваврин, "комісія може лише рекомендувати і подавати свої висновки, а обласні депутати будуть голосувати і вирішувати справу в кожному випадку окремо”. „На мою думку більшість цих кримінальних справ сфабриковано. Обвинувачених намагаються усунути із займаних посад, і я вважаю це переслідуванням за принципову позицію. По великому рахунку ці справи безпідставні. А правоохоронні органи в такий спосіб прикривають свою бездіяльність і штучно "наганяють план" викриття і покарання "злочинців", ― додав він.

На черговій сесії облради 9 лютого депкорпус заслухає інформацію прокурорів Львівської і Закарпатської областей і ухвалить відповідні рішення.

Прес тайм



ІА "Вголос": НОВИНИ