Про це заявила депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Ольга Шайлулліна 16 серпня 2018 року на засіданні комісії Львівської обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, на якому було заслухано звіт про виконання обласних програм за перше півріччя 2018 року, передає прес-служба політсили.

«Виконання обласних програм за перше півріччя 2018 року є просто катастрофічним. 31 обласну програму, на які в обласному бюджеті передбачено 1,55 мільярди гривень, виконано на 23,6 %, тобто використано лише 363 мільйони гривень. Є серйозні побоювання, що деякі програми не будуть виконані до кінця року або бюджетні кошти в межах цих програм будуть «освоюватися» у грудні, що само собою передбачає їхнє неефективне використання», - наголосила депутатка.

За її словами, обласна рада затвердила обласні програми та обласний бюджет на цей рік наприкінці 2017 року, тобто, головні розпорядники коштів мали достатньо часу, аби погодити переліки об`єктів, що підлягають фінансуванню, підписати розпорядження голови облдержадміністрації про виділення субвенції та підписати угоди про міжбюджетні трансферти з місцевими бюджетами.

«Проте пройшло шість місяців, а 6 з 31 обласної програми виконано на 0%-8%. Для прикладу, програму комплексного розвитку території Львівської області на 2016-2020 роки виконано на 0%, регіональну програму з міжнародного і транскордонного співробітництва – на 0,8 %, обласну програму «Електронна Львівщина» - на 1,06%.

У зв`язку з цим виникає запитання, за які заслуги депутатська більшість обласної ради виділила чиновникам обласної державної адміністрації 18 мільйонів гривень на премії?» - зазначила Ольга Шайдулліна.

ІА "Вголос": НОВИНИ