Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Заступник голови ВО «Свобода», депутат Львівської обласної ради Олег Панькевич під час круглого столу зазначив, що українська влада занадто мало приділяє уваги питанням національної пам’яті. «Навіть якщо взяти сусідню Польщу, то в них в Інституті національної пам’яті працює понад дві тисячі працівників, а український інститут національної пам’яті – це близько 40 працівників. Величезний дисбаланс. Чи переймається держава тими проблемами, які ми зараз обговорюємо? Якщо так, то цього недостатньо. Саме ми – громадськість, науковці, експертне середовище - маємо задати тон у цій темі. Саме ми маємо впливати на дії центральної влади. 

27 років Україна - незалежна держава, і тільки щойно МЗС спромоглося «висловити стурбованість» посяганням на наші національні інтереси. Це при тому, що дуже довго можна перелічувати приклади посягання на нашу державність у заявах і діях посадовців  сусідніх держав», - зазначив Олег Панькевич.

Він також нагадав, що тричі у Львівській обласній раді «провалювали» ініціативу свободівців про вшанування жертв окупаційних режимів. «Сподіваюся, що після всіх подій Львівська обласна рада все ж проголосує за проект рішення про вшанування жертв окупаційних режимів, який ми тричі виносили на розгляд сесії. Цей проект не підтримували, бо в нас до сьогодні бояться вшанувати українців, які загинули від рук окупантів», - наголосив націоналіст.

За підсумками конференції буде розроблено резолюцію, яку буде скеровано в органи влади та місцевого самоврядування, до наукових та громадських інституцій.

У заході взяли участь представники з 8 областей України.

Як повідомляли учасники круглого столу, на Закарпатті вже виросло покоління, яке просто не знає української мови.

Відео з круглого столу Телеканалу НТА:

Відео Ореста Цибрівського:

ІА "Вголос": НОВИНИ