[media=153170,153171] 

Про це під час прес-конференції на тему: «Сміттєва криза – що робиться і що робити» заявив  депутат Львівської міської ради від «Громадянської позиції» Роман Іванців у вівторок, 20 червня, передає кореспондент «Вголосу».

«На сьогодні найбільш оптимальне рішення, що дозволить вирішити кризу із сміттєвою проблемою у Львові, - це пресування та складування сміття у спеціально відведених місцях, - зазначив депутат ЛМР. - На сьогодні маємо офіційну пропозицію від компанії «Європейський екологічний альянс»  про те, що вони готові приймати львівське сміття на тимчасове складування на полігоні в Тернопільській області. Там можна складувати до 360 тисяч тонн сміття та у подальшому поступово утилізовувати відходи, перетворювати їх в енергетичний ресурс».

За його словами, пропозиція актуальна, але договір місто ще не підписало. Потрібно спочатку налагодити роботу пресувальної лінії. Її можна облаштувати у мікрорайоні Рясне, перед цим погодивши встановлення із громадою.

Також, як додав Роман Іванців, роботи із облаштування полігону частково виконані. Перший етап облаштування разом із будівництвом під’їзної дороги потребує близько 5 млн грн. Загалом для облаштування полігону необхідно понад 12 млн грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ