Львівське обласне управління юстиції перевіряє діяльність ЛОО УНА-УНСО, реагуючи на депутатський запит народного депутата Бориса Тарасюка. Про це йдеться у заяві, розповсюдженій ЛОО УНА-УНСО.
У зв’язку з цим ЛОО УНА-УНСО у заяві заявляє, що не має жодного відношення до УНА Едуарда Коваленка. Останню вони вважають „провокативним формуванням, яке лише прикривається добрим іменем УНА-УНСО”.
ЛОО УНА-УНСО також звинувачує міністра юстиції Олександра Лавріновича в сприянні створенню формувань „партії УНА” Е.Коваленка. а також в „небажанні реєструвати документи з’їзду партії, на якому її було перейменовано в партію УНА-УНСО та обрано головою Андрія Шкіля”.
У відділі реєстрації політичних партій і громадських об’єднань Львівського обласного управління юстиції „Контекст медіа” підтвердили, що дійсно зараз здійснюється перевірка ЛОО УНА-УНСО на підставі листа Мінюсту. При цьому зазначили, що це звичайна перевірка документів. Щодо звернення народного депутата Бориса Тарасюка, то у відділі зазначили, що щодо його змісту треба звертатися безпосередньо в Мінюст.

ІА "Вголос": НОВИНИ