Про це в коментарі «Вголосу» повідомили співробітники одного з львівських відділень «Дельта банку».

За їхніми словами, абсолютно всі банкомати міста не заповнено грошима. Причиною цього є відсутність у банку готівки.

«У банкоматах ви можете просто переглянути баланс власної картки і все. Гроші зняти не вдасться, бо ми не маємо готівки. Гроші беремо з кредитів, що сплачують громадяни. І така ситуація триватиме до 5 січня 2015 року», – пояснили в банку.

Окрім того, готівку можна отримати лише в касі того відділення, в якому було відкрито картку.

«Електронна система працює в такий спосіб, що ви можете зняти гроші лише в тому відділенні, в якому відкривали картку. Наприклад, картку відкрили за адресою: вул. М. Коперника, 10, – там і знімаєте готівку», – наголосили працівники банку.

Водночас тисячі переселенців з Криму та Донбасу в листопаді та грудні відкривали соціальні картки саме в «Дельта банку».

Переселенка з Луганська Тетяна розповіла, що під час оформлення щомісячної адресної допомоги в Личаківському відділі соціального захисту її скерували саме у «Дельта банк». Пояснили це тим, що між банком та державою є домовленість про виплату переселенцям.

«Мені запропонували відкрити соціальну картку в «Дельта банку». Про якісь проблеми з видачею готівки не сказали. Пояснили, що державі зручно працювати з цим банком», – сказала переселенка.  

Тему відсутності готівки в «Дельта банку» жваво обговорюють і в соціальних мережах. Переселенці вказують на те, що проблеми з видачею є в усій країні. Так, у Києві у відділеннях банку встановлено обмеження на видачу готівки розміром 500 грн, а в деяких інших відділеннях – 300 грн. Також є ліміт картки розміром 2500 грн при розрахунку в магазинах.

Як писав «Вголос», в Україні офіційно зареєстровано близько 420 тис. вимушених переселенців з Криму та Сходу України. У Львові кількість переселенців сягає 9 тис. громадян.

ІА "Вголос": НОВИНИ