Про це у коментарі «Вголосу» повідомила керівник навчального закладу Наталія Заранська.

Фактично, з 1 вересня садок могло додатково відвідувати 80 дітей, однак, коли відкриють ці приміщення для них – не відомо.

«Ремонт у додаткових приміщеннях завершений, але коли будуть відкриті групи ніхто не повідомляє. Зрозуміло, що ще необхідно придбати меблі, обладнання, але на мої численні листи до управління освіти, коли все буде завершено і діти зможуть тут навчатися– відповіді жодної», – пояснила керівник закладу.

На думку Наталії Заранської, відкриття груп затягується через те, що у чиновників від початку був намір передати ці приміщення іншому дошкільному закладу, зробивши тут його філію. Таким чином теперішнього керівника мали намір усунути з посади. З львівською мерією у завідуючої досить тривалий конфлікт, навіть батькам довелося встати на її захист.

«У них наміри відкрити тут філію іншого дитсадка, привести нового керівника цієї філії, а з часом сказати: а нащо нам два завідувача і таким чином мене звільнити. Я  вважаю, що це незаконно, адже ремонт здійснювався як відновлення груп дошкільного закладу №42. Не було вказано, що буде створена якась філія, та й цього не потрібно», – пояснила Наталія Заранська.

На сьогодні на черзі в електронній реєстрації у відновлені групи «Дивосвіту» уже стоїть 56 дітей з 80.

«Нам закидають, що ніби дітей недостатньо. Але на це є об’єктивні причини: адже, скільки б я не надсилала листів у мерію, мені не давали чіткої відповіді, коли відкриють ці групи. Батьки приходили і цікавилися, хто має змогу чекати, той залишив заявку, інші ж пішли. Самі ж чиновники створили такий прецедент. При чому знову створили чергову комісію, яка закидає мені, як я могла підтвердила цим 56 дітям заявки, що їх приймуть в садок? Та чому я не мала права цього робити? Ремонт зроблений, буде 4 вільні групи, коли їх обладнають, тоді діти зможуть тут навчатися. Батьки теж хочуть бути впевнені, що не даремно чекають. Тим паче, що мер Андрій Садовий і його прес-служба постійно наголошували у ЗМІ, що ці групи відкриються до кінця 2016 року. Мабуть, я просто порушила плани чиновників, які хотіли відкрити тут філію іншого дитсадка на 80 дітей, а оскільки в нас вже зареєстровано 56 дітей, то про яку філію може йти мова?», – розповіла Наталія Заранська.

Також керівник дитсадка додала, що подала до суду, де вирішуватиметься справа, чи законно їй було винесено догану, чи ні.

«Я подала до суду, бо не відчуваю за собою провини, та й факти перевірки не підтверджені», – наголосила завідувач. Судове засідання призначено на 30 вересня.

А тим часом учора дитсадок «Дивосвіт» урочисто відсвяткував День знань і до навчання приступили 105 дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ