Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Автором положення виступила УГП. Воно передбачало заборонити керівникам та працівникам комунальних закладів освіти м. Львова отримання готівки в будь-якій формі та за будь-яким призначенням від батьків, заборонити також незаконні фонди при навчальних закладах.

Батьківським комітетам рекомендували створити при закладах освіти благодійні фонди – юридичні особи, що будуть відповідальними за свою діяльність. До створення благодійних фондів надходження благодійних внесків мало відбуватися винятково на спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України з обов’язковим зазначенням їхнього цільового призначення. Залучення грошей до благодійних фондів повинно було відбуватися винятково на добровільній та безкорисливій основі.

Однак керівники шкіл та батьківських комітетів, які прийшли на сесію Львівської міської ради, категорично висловилися проти цієї ухвали. Освітяни закликали не робити з них завгоспів та скарбничих, не створювати благодійні фонди, а краще збільшити фінансування освіти. А члени батьківських комітетів висловлювали побоювання, що цим документом можуть узаконити благодійні внески і вони стануть не добровільними, а примусовими. Також було застереження щодо надмірної бюрократії всього процесу, збільшення вартості послуг, які нині проводять за батьківські кошти, а також зростання кількості перевірки шкіл органами контролю. Після тривалої полеміки ухвала так і не набрала потрібної кількості голосів.

ІА "Вголос": НОВИНИ