Відповідний запит сьогодні на сесії Львівської міськради зачитав депутат від УГП Ігор Дякович, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, цьогоріч скасовують загальноукраїнські олімпіади з іноземних мов (також англійської), правознавства та економіки для 9–10 класів, а учнів 8–9 класів позбавлено можливості позмагатися на загальнодержавному рівні з історії, біології, математики, географії, фізики, хімії, інформатики та трудового навчання.

«Такі рішення міністерства лише підтверджують те, що освіта надалі не є пріоритетним напрямом суспільного та державного розвитку України, негативно впливають на учнівську мотивацію до навчання та інтелектуальний потенціал молоді. Особливо парадоксальна ситуація склалася з відмовою від олімпіади з англійської мови саме цього року, який Президент проголосив Роком англійської мови в Україні», наголосив Дякович.

Тому депутати звернулися до міністра освіти і науки Сергія Квіта з проханням скасувати своє рішення та сприяти проведенню ІV рівня олімпіад, а колег з міської та обласної ради просять підтримати їхнє звернення.

ІА "Вголос": НОВИНИ