Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами керівника юридичного управління Львівської міськради  Гелени Пайонкевич, Історико-архітектурний опорний план території історичного центру міста був затверджений ще 2005 року. «Це обов'язковий документ у процесі прийняття містобудівних умов та обмежень. План включає пам’ятки середмістя, передмістя, Замкової гори і Підзамча», – пояснила вона.

Водночас з цим питанням не погодилися громадські активісти, які захищають Львів від незаконних забудов. Зокрема, Олеся Дацко закликала депутатів не голосувати за цю ухвалу, оскільки за документ проголосувала лише містобудівна рада, а громадськість його в очі не бачила. Крім того, за її словами, цей документ мав пройти громадське слухання перед винесенням на сесію, а це не відбулося.

«Якщо цей план розроблений 2005 року, то сьогодні у нас 2016 рік. Відомості про пам’ятки у Львові змінилися за останні 10 років, багатьох з них вже навіть немає», –зазначила активістка.

Водночас Гелена Пайонкевич заявила, що цей Історико-архітектурний опорний план є частиною генплану Львова, який погоджений на сесії міськради. Вона також назвала цю ухвалу інформативною. Однак депутати таки погодилися з думкою активістки і не проголосували за ухвалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ