«За» відповідну ухвалу проголосували 49 депутатів.

Як відомо, під час презентування програми начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич розповіла, що цей документ був найскладнішим за весь час її роботи у ЛМР: «Треба було знайти той чи інший спосіб, щоб встановити справедливість».

Посадовець повідомила, що програма зможе захистити інтереси тих учасників АТО, які найбільше цього потребують.

«Держава надає квартири лише тим, хто потребує покращення житлових умов. Ми ж пропонуємо надавати квартири невеликій категорії бійців, незалежно, чи вони потребують покращення, чи ні», - наголосила Пайонкевич.

Чиновниця зазначила, що змінилася черговість категорій на покращення житлових умов: «На першому місці – сироти, які брали участь в АТО, другому - сім’ї загиблих, третьому – інваліди І і ІІ групи».

Гелена Пайонкевич також додала, що є ще два нові блоки – надання земділянок і виплата матеріальної допомоги у розмірі 100 тис. грн.

«Складність стосувалась п. 3.2 , який стверджує, що програма не розповсюджується на тих, хто вже отримав ділянку, - зазначила вона. - Ми розуміємо, що не зможемо задовольнити всі інтереси учасників АТО, які родом зі Львова, тому комісія прийняла рішення надання ділянки у першу чергу тим, хто нічого не отримував».

Відомо, що основним принципом, кому першому запропонувати ділянки і житло, є хвилі мобілізації.

Пайонкевич додала, враховуючи тривалі дискусії щодо вищезгаданого пункту у ЛМР пропонують компромісний варіант.

«У нас на черзі близько 5 тис. учасників АТО. Пропонуємо додати пункт, що програма має бути переглянута не пізніше 31 травня 2017 року з врахуванням уточнених списків. На розгляд сесії винесемо нову програму, яка буде широко обговорена. Також пропонуємо прирівняти до учасників АТО сім’ї безвісти зниклих, розповсюдити програму на мешканців Винник, Рудного і Брюхович», - повідомила чиновниця.

Посадовець зазначила, що на першочергове отримання ділянки можуть претендувати і ті бійці АТО, які вже отримали землю для гаражного будівництва.

«Це був досить важкий документ. Ми керувалися тим, щоб не образити тих чи інших. Щодо державних програм. Вони підтримують ті категорії, сім’ї загиблих, покалічених. Місту необхідно підтримати бійців», - наголосив депутат Віталій Свінціцький.

Разом з тим, він наголосив, що не мають припиняти будівництво квартир на вул. Під Голоском: «Пропоную включити у програму будівництво четвертої черги і виділення квартир учасникам бойових дій, які самотні і виховують дитину, у яких троє і більше дітей, а також виховують дитину-інваліда».

Проте депутати провалили голосування про виділення квартир учасникам бойових дій, які самотні і виховують дитину, у яких троє і більше дітей, а також виховують дитину-інваліда. За це проголосувало 20 осіб. 

ІА "Вголос": НОВИНИ