Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Завтра проект бюджету розвитку винесуть на розгляд депутатів Львівської міськради, вони мають розподілити 1,2 млрд грн. Як пояснила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич, фактично, в попередньо затверджений проект бюджету розвитку внесено незначні зміни, технічні правки, однак не було змінено ні дохідної, ні видаткової частини.  «Ми провели багато дискусій, попрацювали з депутатським корпусом, громадськими організаціями, двічі проводили великі громадські обговорення, всі, хто хотів, міг до них долучитися», – додала Кулинич.

З її слів, незначні зміни пов’язані з об’єктами каналізування, дали кошти на ремонт вулиці Холодної у мікрорайоні Рясне-2, збільшили фінансування на об’єкти історичного середовища, зокрема по 500 тис. грн виділили на реставраційні роботи Домініканського собору та Костелу єзуїтів. Усі ці правки, як зазначила чиновниця, є  погоджені з профільними депутатськими комісіями, тому вона сподівається, що бюджет розвитку таки завтра затвердять. «Пройде кілька місяців і ми побачимо, як працюють головні розпорядники коштів. І там, де не буде оголошено тендерів, розробленої проектно-кошторисної документації, ми зможемо завжди перерозподілити кошти на інші видатки», – каже Ірина Кулинич.

Загалом до розподілу підлягає майже 1,2 млрд гривень, при тому, що головні розпорядники коштів надали пропозицій на 4 млрд гривень.

Загалом у цьому році у 5 разів заплановано збільшити фінансування  галузі культури, фізкультури та спорту, включаючи відновлення басейнів та спортзалів у школах. 

Також заплановано відкриття чотирьох амбулаторій сімейної медицини та закупівлю медобладнання, 

Понад 20 млн грн пропонується виділити на будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО.

На капітальний ремонт доріг заплановано скерувати близько 219 млн грн. Зокрема, планують відремонтувати дороги на вулицях Мечникова, Київській, Садовій, Трускавецькій, Кирилівській, Пулюя, Новобогданівській. 

На боротьбу з неприємним запахом у центральній частині міста цього року планують витратити 20 млн грн. Ці кошти будуть скеровані на закупівлю гідрозатворів для каналізаційної мережі. 

Також, за словами Кулинич, збільшено фінансування заходів з енергозбереження в соціальній сфері, заплановано відкриття 44 додаткових груп у дитячих садочках, вивільнених від орендарів. На закупівлю транспорту, окрім 200 млн грн, виділених ЛКП «АТП№1» для придбання автобусів, пропонують виділити ще 50 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ