Про це під час брифінгу на тему: «Чи доцільні феєрверки у країні, в якій триває війна?» сьогодні, 4 січня, розповів командир взводу Патрульної поліції Львова Олександр Савицький, передає кореспондент «Вголосу».

«З 1 грудня представники патрульної поліції не склали жодного протоколу. Без доказів і пояснень свідків ми не можемо притягнути людину до відповідальності», – зазначив він.

За словами Олександра Савицького, у більшості таких випадків петардами кидаються діти. Тому здебільшого патрульні проводять роз'яснювальну роботу.

Також він додав, що патрульні не отримували викликів про торгівлю піротехнічними засобами. «Все-таки торгові мережі і магазини дотримуються ухвали про заборону використання та реалізації піротехнічних засобів, – уточнив представник патрульної поліції, Не секрет, що більшість таких виробів везуть із Польщі у приватних автомобілях».

До слова, як зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький, у 2015 році на сесії ЛМР прийняли ухвалу про заборону використання та реалізації піротехнічних засобів у Львові.   

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ