Про це повідомив під час презентації проекту обласного бюджету Львівщини заступник начальника головного управління ДФС у Львівській області Василь Лемішовський, інформує кореспондент «Вголосу».

«У зв’язку зі змінами ставок єдиного податку для «спрощенців» третьої групи ми очікуємо втрати надходжень до бюджету. За нашими розрахунками, вони становитимуть близько 36 млн грн», – наголосив податківець і додав, що торік підприємці-«спрощенці» сплатили до бюджету 330,7 млн грн.

Заступник начальника пояснив, що раніше для платників єдиного податку третьої групи були різні ставки оподаткування: 3%, 5%, 7%.

«З 1 січня цього року ставку зменшено у 2 рази, і вона становитиме для «спрощенців» третьої групи в разі сплати ними ПДВ – 2%, а без сплати ПДВ – 4%. Такий підхід говорить про те, що фіскальні органи дають можливість підприємцям більше заробляти», – сказав Василь Лемішовський.

Окрім того, податківець розповів і про зміни, що стосуються всіх платників єдиного податку.

«Для платників податків першої групи максимальний річний поріг доходу збільшився з 150 тис. грн до 300 тис. грн. Для другої групи – з 1 млн грн до 1,5 млн грн. Для третьої – до 20 млн грн», – наголосив фахівець.

Щодо 4-ї групи, то, починаючи з 2015 року, до неї належатимуть колишні платники фіксованого сільськогосподарського податку.

ІА "Вголос": НОВИНИ