Про це в студії «Правди.Наживо» заявила активістка ГО «Батьки в дії» Мар'яна Кузько.

«Насправді незручною для маломобільних людей є майже вся центральна частина міста. Ми живемо у Львові, тут дуже багато пам'яток архітектури. І часто в цих будинках розміщені різні державні установи. Загалом, це практично всі центральні поліклініки Львова», – зазначила вона.

За словами активістки, до поняття маломобільних категорій належать не лише люди з обмеженими можливостями та батьки із візочками, але й інші:

«Ми дуже вузько говоримо про маломобільні категорії, насправді це поняття набагато ширше. Воно включає практично усіх львів'ян. Це не тільки батьки з дітьми, а й люди з інвалідністю, пенсіонери і взагалі всі люди, яким важко пересуватися містом».

Втім, навіть якщо будівля обладнана пандусами, це ще не є гарантією можливості добиратися до місця призначення, адже часто вони – незручні.

«Більшість пандусів, які є Львові, абсолютно непристосовані – там занадто високий кут нахилу. Треба мати скажену фізичну силу, аби по тому пандусу витягнути візочок. Або ж у пандусів невідповідна ширина», – пояснила Мар'яна Кузько.

Проте, на переконання активістки, вирішити глобальну проблему таки можна:

«Насправді завжди є два шляхи вирішення проблеми. Ми можемо шукати варіант із встановленням пандусів, а можемо знайти інший – обладнання закладів у пристосованих до цього місцях. Ми маємо розуміти, що будівля, збудована в кінці 19 століття, не може виконувати ті функції, які мала б виковувати».

 

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ