Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив помічник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Володимир Шеремет, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, він зазначив, що вже сьогодні зранку перед пунктом пропуску через державний кордон «Краковець» утворилася черга з 200 транспортних засобів. Водночас на сучасному пункті пропуску «Грушів», який працює за принципом «однієї зупинки», майже ніколи не буває натовпу.

«Напередодні святкових днів на держкордоні завжди збільшуються черги. Люди їдуть відпочивати до країн ЄС. Здебільшого обирають «Краковець», на який припадає найбільше навантаження, а, наприклад, спільний з польською стороною «Грушів», розрахований на 12 смуг, завантажено лише на третину», – підкреслив Володимир Шеремет.

На думку підполковника, це пов’язано з відсутністю нормальної автотраси до «Грушева». Однак, як зауважив помічник начальника, є інформація про те, що до кінця цього року на Львівщині відремонтують дороги до всіх пунктів пропуску.

Окрім того, Володимир Шеремет сказав, що в жовтні з польського боку до «Краковця» буде відкрито автобан А4, який веде від Кракова до українського кордону.

«Нещодавно в нас була прикордонно-представницька зустріч з поляками, під час якої нам повідомили про завершення будівництва сучасного автобану, який починається на заході – польсько-німецькому кордоні, а на сході переходить в українську автомагістраль Львів – Краковець», – розповів Володимир Шеремет.

Як писав «Вголос», на травневі свята на Львівщині посилять охорону держкордону.

ІА "Вголос": НОВИНИ