[media=142279,142280,142281,142282,142283,142284,142285,142286,142287,142288] 

Про це повідомляє Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.

Загалом за перемогу у ґімназіаді, яка проводиться вперше, змагалися школярі 2001 – 2003 років народження. Представники команд 11 областей та м. Київ визначали кращих у фехтуванні на рапірах, шпагах та шаблях.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками та медалями, а для привітання чемпіонів та учасників церемонію нагородження відвідали заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Сергій Єщенко, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович, президент Федерації фехтування Львівської області Василь Бусол. Ексклюзивними гостями церемонії відкриття стали призерка чемпіонату світу з фехтування Почкалова Анфіса та представник команди-переможця чемпіонату України з гумору «Загорецька Людмила Степанівна» – Святослав Антіпов, які на згадку про Львів вручили усім учасникам змагань книжки львівських видавництв.

«Нові спортсмени не з'являються нізвідки. Для того, щоб досягати висот у професійному спорті, треба загартовувати спортивний характер змалку, тому започаткування змагань Ґімназіади України може стати поштовхом до появи нових спортивних зірок. А ще, переможці Ґімназіади України братимуть участь у Всесвітній гімназіаді, яку у травні цього року прийматиме Марокко», – зазначив Анатолій Ігнатович, співорганізатор змагань, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Ґімназіада, яку спільно організували Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України та Львівська обласна федерація фехтування, відбувалась з 15 по 18 березня у навчально-спортивному комплексі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Зазначимо, що вже незабаром Львівщина прийматиме фінальні змагання серед школярів України ще з двох видів спорту – карате та стрільби з лука.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ