Про це в коментарі «Вголосу» розповіла керівник прес-служби Університету банківської справи Наталія Кузьма.

За її словами, гроші для реставрації збиратимуть під час ювілейного «Аукціону надій» студенти відразу трьох вишів міста: Інституту банківської справи, Львівської політехніки та аграрного університету.

«Для нас це надзвичайно велика сума, бо за всі роки існування «Аукціону надій» ми не збирали більше ніж 400 тисяч гривень. Утім сподіваємося, що нам це вдасться. і нарешті львівську «статую Свободи» італійського майстра Леонарда Марконі буде відреставровано», – запевнила керівник прес-служби і додала: якщо молодь не зможе зібрати всю суму, є домовленість з міською радою про те, що місто додасть кошти, яких бракуватиме.

Десятий ювілейний аукціон, як зазначила Наталія Кузьма, завершиться 30 жовтня, у Всесвітній день заощаджень. Саме тоді у Львові буде проведено відкритий аукціон у музеї етнографії та художнього промислу.

«У цей день ми виставлятимемо на продаж лоти відомих українських діячів. До цього гроші збиратимемо під час благодійних концертів та інших заходів за участю студентської молоді, під час яких обговорюватимуть ощадність у ракурсі розумної економії, прагматизму і раціонального використання ресурсів», – підкреслила керівник прес-служби.

У планах – проведення круглого столу за участю УГКЦ задля обговорення ідей митрополита Андрея Шептицького щодо ощадності, відкриття дискусійного клубу, де буде презентовано бачення молоддю розвитку держави, реформ та ощадних технологій у сільському господарстві, фінансово-кредитній сфері, промисловості.

«Мало хто знає, що Андрей Шептицький був умілим банкіром і вчасно позбувся своїх заощаджень напередодні воєнних лихоліть. Ми розказуватимемо про такі невідомі історичні факти, тим самим розширюватимемо кругозір молоді», – підкреслила керівник прес-служби.

Організатори подбали і про різноманітні вуличні флеш-моби та опитування, що так до вподоби студентам. Усіх їх буде об’єднано під єдиним гаслом – «Працюй, зберігай, примножуй».

Як писав «Вголос», скульптурна композиція «Ощадність» уже кілька десятків років перебуває в аварійному стані.

ІА "Вголос": НОВИНИ