Про це в коментарі «Вголосу» розповіла координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України Наталія Вишневська.

Активістка сподівається, що петицію підпишуть хоча б 500 мешканців області і справа нарешті зрушить з місця.

«Ми вже неодноразово зверталися до керівництва Державної екологічної інспекції Львівщини, прокуратури та правоохоронних органів із проханням провести перевірку станції розведення собак у Брониці. Втім, за три роки листування так і не отримали дозволу на перевірку розплідника «Енейко». Бо, згідно із законом, на перевірки таких закладів накладено мораторій. Однак тепер у нас нарешті з’явилася можливість обійти цю заборону. Внаслідок того, що проти керівника «Енейко» відкрито кримінальну справу за підробку документів, ми можемо оминути мораторій і перевірити заклад, в якому, за нашою інформацією, перебуває близько чотирьох бурих ведмедів, внесених до Червоної книги України», – наголосила захисниця тварин і додала, що цих ведмедів використовують як живу наживку для цькування мисливськими собаками.

Наталія Вишневська також зазначила, що вже є домовленість із представниками екологічної служби про орієнтовну дату перевірки. За її словами, це буде в середині квітня.

«Сподіваємося, що ця перевірка розплідника собак дозволить нам притягнути керівництво «Енейко» до відповідальності й вилучити тварин, яких буде передано на досудове тимчасове розташування до реабілітаційного центру для бурих ведмедів «Синевир», – пояснила захисниця тварин.

На думку активістки, у «Синевирі» ведмеді почуватимуться добре, адже там створено належні умови для лікування та реабілітації зникаючих тварин.

«Від керівництва реабілітаційного центру ми маємо гарантійний лист, в якому нас запевняють, що можуть прийняти ведмедів до себе», – акцентувала активістка.

Окрім того, вона зазначила, що ситуація з використанням бурих ведмедів як живої наживки для цькування елітними мисливськими собаками – не поодинокий випадок в Україні. Всього, за інформацією захисників тварин, у неволі перебувають близько 300 ведмедів, занесених до Червоної книги.

«Лише вдумайтеся! Станом на сьогодні в Україні залишилося близько 600 бурих ведмедів, 300 з яких живуть у неволі: в різних ресторанах, розплідниках і пересувних цирках», – підсумувала Наталія Вишневська і закликала громаду не бути байдужими і поставити підпис задля захисту тварин.

Як писав «Вголос», зоозахисники скаржаться на жахливі умови утримання рідкісних тварин у зоопарку «Аріна».

ІА "Вголос": НОВИНИ