Відповідне звернення від Економічного бойкотного руху до Посла Франції в Україні Алена Ремі та Почесного Консула Франції у Львові Данила Яреми є у розпорядженні «Вголосу».

Координатор Бойкотного Руху Олег Радик повідомив, що це звернення вже передали дипломатам.

У зверненні йдеться про те, що українська громадськість із тривогою спостерігає за ситуацією навколо можливого продажу Францією універсального десантного корабля «Mistral L9013» Росії.

«Наш Економічний бойкотний рух попереджає про можливі наслідки для дружби між нашими країнами у разі продажу цієї зброї агресору. Надіємось, досвід Мюнхена 1938 року навчив Європу. Якщо ж ні – ми обіцяємо, що наш Рух буде робити все для того, щоб товари країн, які допомагали окупантам нашої Батьківщини були прирівняні для російських і піддадуться суровому бойкоту з боку громадян України», – застерігають активісти.

Координатор Руху Олег Радик зазначив, що зазначив, що за останній тиждень майже у 20 містах світу відбулися акції протесту проти продажу Францією зброї для Росії.

«Консул Франції у Львові є громадянином України і повністю поділяє наші погляди. Тому ми не будемо пікетувати цю дипломатичну установу. Але сьогодні під час зустрічі я вручив Консулу наше звернення для того, щоб він відправив його далі», – сказав Олег Радик.

Почесний Консул Франції у Львові Данило Ярема у коментарі «Вголосу» зазначив, що звернення активістів уже відправили Послу Франції в Україні. У Консульстві написали свій коментар до цього листа і чекають на відповідь.

Відповідаючи на запитання про те, чи підтримують у Консульстві вимоги активістів, Данило Ярема зазначив: «Тут двох думок бути не може. Усі ми прекрасно розуміли, що те, що ми маємо «старшого брата», який до нас гарно відноситься, є міфом, неправдою. Зараз цей міф розвінчаний. Але вже протягом багатьох років існує інша тенденція, в якій Європа поводиться дуже дивно: вони з одного боку засуджують агресора, а з іншого – тісно із ним співпрацюють. Нинішня ситуація в Україні вкотре підтвердила цю тенденцію, адже тут іде війна, гинуть люди, а вони думають приймати чи не приймати санкції».

Почесний Консул Франції у Львові додав, що, очевидно, рішення про продаж корабля «Mistral L9013» Росії буде остаточно прийняте після запровадження чи не запровадження третього пакету санкцій проти Росії.

Як писав «Вголос», в кінці червня стало відомо, що у той час, коли Євросоюз вкотре заявив про готовність до нових санкцій проти Росії, у Франції спокійно чекають на корму для другого вертольотоносця «Mistral» під назвою «Севастополь».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ