Три львівських міських осередки політичних партій, а саме: «Батьківщина», КПУ та Пора вже провели конференції й звернулися до міської ТВК по видачу підписних листів. «Це найактивніші у нашому місті партійні організації, вони вже провели конференції, отримали підписні листи і сьогодні-завтра зможуть прийти до нас і зареєструватися», — повідомив голова львівської міської ТВК Олег Щербаков.

За словами О.Щербакова, першими, очевидно, звернуться по реєстрацію «пористи». Вони вже повідомили ТВК про зібрані підписи, а, відтак, про свою готовність до реєстрації.

«Реєстрація кандидатів у депутати від політичних партій і блоків та на посаду міського голови Львова у ТВК розпочалася 25 січня. Зараз активно йде фаза видачі підписних листів, адже самому факту реєстрації передує збір підписів громадян. Тобто, треба звернутися до міської територіальної комісії з проханням видати підписні листи на підтримку. Але ще перед тим, як отримати підписні листи, місцеві осередки повинні провести конференції. На сьогоднішній день у нас є 22 повідомлення про проведення міських конференцій», — зазначив голова міської ТВК.

О.Щербаков запевняє, що всі партійні осередки мають необхідну інформацію, оскільки більшість партій представлені у територіальній виборчій комісії. «Усі партії мають можливості отримувати об’єктивну інформацію. Я закликаю всі партійні осередки, які ще не зробили того, що вимагає закон, активізувати свою діяльність. Краще, щоб ще залишався вільний час до кінцевого терміну, аніж робити все в останні хвилини. Нікому не потрібне нервування та біганина в останні дні. Адже через це напруження може стати причиною помилок у документації. Ми готові надати будь-які консультації чи перелік документів, які необхідні для кандидатів у депутати», — додав О.Щербаков.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ