"Шановна Юлія Володимирівна!

Президент України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Голова Львівської облдержадміністрації видали відповідні нормативно-правові акти про відзначення 65-ої річниці визволення населених пунктів та України від німецько-фашистських загарбників та святкуванню 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Пунктом 18 плану заходів підготовки та відзначення 65-ої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років передбачено проведення естафети пам’яті «Слава визволителям України». Цей план затверджений розпорядження Кабінету Міністрів України 17 грудня 2008 року за № 1547.

На виконання цього розпорядження та інших нормативно правових актів голова Львівської облдержадміністрації видав розпорядження 26 січня 2009 року за № 35/0/5-09, де пунктом 18 передбачив проведення зазначеної естафети пам’яті та зобов’язав голів райдержадміністрацій та міст обласного значення організувати її проведення.

На жаль голова Сокальської райдержадміністрації Ігор Бережницький листом від 02.04.09 року за № 310/02-25 фактично заборонив проведення еста-фети пам’яті.

На нараді з представниками ветеранських організацій заступник начальника управління з питань внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації Віктор Зінчук заявив, що зазначені нормативно-правові акти по святкуванню містять провокаційні заходи.

Ще далі пішов начальник управління внутрішньої політики Львівської облдержадміністрації Ожиївський Ігор Васильович в порушення вимог Указу Президента України від 17 квітня 1997 за № 180/97-рп та закону України «Про політичні партії в Україні» фактично заборонив використання під час святкування військової символіки і відзнак під якими здобувалася Перемога та символіки політичних партій офіційно зареєстрованої в органах юстиції. А представники пронаціоналістично налаштованих організацій заявили, що використають силу, якщо ветерани та комуністи на святкування принесуть червоні прапори.

На підставі викладеного та враховуючи, що подібні дії суперечать плану заходів Кабінету Міністрів України та ч. 2 статті 19 Конституції України

П Р О Ш У :

1. Розглянути питання про внесення відповідного подання Президенту України про вжиття заходів до Голови Сокальської райдержадміністрації І.Бережницького за невиконання Розпорядження Кабінету Міністрів України по відзначенню 65-ої річниці визволення України від фашистських загарбників та Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

2. Вжити заходів Кабінету Міністрів або доручити голові Львівської облдержадміністрації Кмітю М.І. щодо начальника управління внутрішньої політики Ожиївського І.В. та його заступника В.Зінчука щодо відвертого та брутального порушення Розпорядження Кабінету Міністрів України по відзначенню 65-ої річниці визволення України від фашистських загарбників та Перемоги у Вели-кій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ