Львівський обком КПУ вдруге звернеться до суду, щоб Львівська міськрада перезатвердила територіальну виборчу комісію у місті Львові.

Про це повідомив перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк.

Львівський обком КПУ планує ще раз звернутись до Галицького районного суду міста Львова у найближчі два дні.

Зараз від Львівського обкому КПУ направлено лист у Львівську міськраду з вимогою надати документальні причини, чому представникам комуністичної партії відмовили у входженні в склад ТВК, повідомив Олександр Калинюк.

Навіть якщо міськрада не надасть всіх необхідних документів, Львівський обком КПУ протягом двох днів звернеться з повторним позовом до Галицького районного суду міста Львова і вимагатиме, щоб Львівська міськрада перезатверджувала територіальну виборчу комісію.

26 грудня комуністи вже звернулись до суду щодо незаконності сформованої ТВК у місті Львові, однак досі судових засідань за цим позовом не було, зазначив Олександр Калинюк.

Водночас львівські комуністи звернуться з листом до голови Верховного суду України, щоб пришвидшити розгляд позову.

Як повідомлялось, 22 грудня 2005 року Львівська міськрада затвердила склад ТВК, але не затвердила керівництво комісії. Представників КПУ в складі комісії не було.

26 грудня перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк заявив, що подасть судовий позов стосовно порушення прав комуністів при формуванні міської територіальної виборчої комісії, оскільки міська рада не врахувала пропозиції КПУ при формуванні ТВК.

9 січня Львівська міська рада у зв’язку із змінами у законодавстві знову затвердила склад Львівської міської територіальної виборчої комісії і обрала керівництво комісії.

Як зазначив під час засідання сесії 9 січня в. о. міського голови Львова Зеновій Сірик, було 33 пропозиції від політичних партії щодо складу ТВК, і лише 15 з них відповідали чинному законодавству.

У склад комісії ввійшли по одному представнику міських організацій Соціалістичної партії України, Народного руху України, Партії промисловців та підприємців України, Конгресу українських націоналістів, Партії захисників вітчизни, ВО „Свобода”, СДПУ (о), УРП „Собор”, Народного союзу „Наша Україна”, партії „Віче”, Всеукраїнської партії Народної довіри, Української народної партії, Християнсько-Демократичного Союзу, Партії „Реформи та порядок”, Всеукраїнського об’єднання „Батьківщина”.

Всього у складі комісії 15 осіб.

Головою комісії затверджено представника Львівського міського комітету Соціалістичної партії України Олега Щербакова, заступником голови затверджено представника Львівської МО „ВО „Батьківщина” Михайла Тимчишина, секретарем комісії затверджено представника ЛМО Народного руху України.

Голова комісії, секретар та заступник визначались жеребкуванням.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ