ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. – Керівництво «Львівтеплоенерго» запевняє, що вже цього року переводитиме Львівські ТЕЦ на альтернативне паливо.

Про це повідомив журналістам керівник ЛКП «Львівтеплоенерго» Богдан Кіт, перебуваючи на ТЕЦ-2.

Вже в цьому році на альтернативне паливо планують перевести ТЕЦ-2. Котли, котрі розміщені на станції, крім газу, розраховані на вугілля та мазут.

«Зараз ми розробляємо техніко-економічне обґрунтування по переводу двох водогінних котлів на вугілля. Враховуючи, що згідно будівельних норм, котельні, які мають потужність більше 50 гКал, повинні використовувати два види палива, другим видом палива у нас буде мазут. Ми будемо відновлювати тут мазутне господарство, а також переходити на вугілля. Вже цього року повинні перевести хоча б один котел на вугілля», - повідомив Богдан Кіт.

За його словами, вугілля має постачатися з львівсько-волинського басейну. Проект переходу на альтернативне паливо розробляється «Теплоелектропроект».

Від ТЕЦ-2 опалюється весь Шевченківський район Львова. Якщо станцію перевести на альтернативне паливо вдасться закрити 8 районних котелень.

«Ми зменшимо споживання газу і це дасть змогу закрити 8 районних котелень. Ті котельні в дуже поганому стані. Котли мають по 30 років, відповідно коефіцієнт корисної дії там набагато менший 80%», - зазначив Богдан Кіт.

Водночас цього року перевести на інші види палива котельню Кінескоп, а також ТЕЦ-1.

«Опрацьовується питання мазуту і питання спалювання тирси на Кінескопі. Аналогічно на ТЕЦ-1 ми переходитимемо на мазут цього року. На ТЕЦ-1 ситуація краща, оскільки там ще збереглося мазутне господарство, потрібно буде її дообладнати», - додав директор «Львівтеплоенерго».

Він не повідомив скільки коштуватиме весь перехід на альтернативне паливо, оскільки даний проект ще не обрахований.

ІА "Вголос": НОВИНИ