Про це повідомив начальник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир, передає кореспондент «Вголосу».

Віктор Щир пояснив, що громадська організація «Асоціація перевізників Львівщини» звернулася до перевізників з пропозицією з 8 лютого відмовити деяким категоріям пільговиків у безкоштовному проїзді. Зокрема, під немилість попали пенсіонери за віком.

«В управління транспорту вчора надійшло декілька скарг від мешканців, яким було відмовлено. А також телефон розривався від дзвінків, коли люди запитували, чи правда, що скасують пільговий проїзд для пенсіонерів. Ми відповідали, що законодавство на сьогодні є чинним, жодних змін не відбулося. А такі дії з боку водіїв – відмова чи погрози – є незаконними», – розповів Щир.

За його словами, скарги надходили на всіх перевізників, окрім «Успіх-БМ», у тому числі й на маршрути ЛКП «АТП№1». Віктор Щир додав також, що обдзвонив учора директорів усіх фірм-перевізників і вони погодилися дати команду водіям, щоб ті не чіплялися до пільговиків.

Якщо ж водії продовжуватимуть самоуправство, управління транспорту писатиме лист-претензію на перевізника про те, що він не виконує умови договору. А оскільки цього року мають відбуватися нові конкурси на визначення переможців щодо перевезення громадян, такі листи-претензії можуть вплинути на конкурсну комісію і відняти кілька балів у перевізників.

ІА "Вголос": НОВИНИ