Про це сьогодні йшлося на прес-конференції Асоціації перевізників Львівщини та профспілки автомобілістів, передає кореспондент «Вголосу».

Тим часом перевізники обурені, що під час першого снігопаду на Львівщині «всіх собак» скинули на них і звинуватили у зриві роботи. Велійка розповів: коли в неділю автобуси виїхали на лінію, то до кінця дня 50% з них зійшло з рейсу через поломки. І це як у Львові, так і області, зокрема через нерозчищені дороги. 

«Можу твердо запевнити, якщо дійсно зима буде суворою, то давати будь-які гарантії щодо стабільності роботи громадського транспорту сьогодні просто не можливо. Тому що технічний стан автобусів бажає бути кращим, автопарк застарілий. Середній вік автобусів 8-9 років, вони надто старі, щоб гарантувати їх безвідмовну роботу», – наголосив Велійка.

Водночас він запевнив, що все ж таки автотранспортні підприємства роблять все можливе, щоб підсилити наявний транспорт, оновити шини, акумулятори тощо.

Щодо скарг на водіїв, Велійка додав, що у галузі існує  катастрофічний дефіцит кадрів, тому перевізникам часто доводиться брати по другому-третьому колу водіїв, на яких надходили скарги, і наступати на ті ж самі граблі. Однак вони також «роблять усе, щоб присікти хамство».

ІА "Вголос": НОВИНИ