«Закриття аеропорту дуже негативно відобразиться в першу чергу на туризмі Львова. Тому що закриваються «повітряні ворота» для іноземців. Турист з-за кордону не буде летіти спочатку до Луцька чи Івано-Франківська, щоб потім їхати машиною до Львова», - відзначив Андрій Худо, мережа концептуальних закладів «Фест».

«Якщо прагматично – то Львів втратить найзаможніших туристів. Заможний турист подорожує літаком, тому його відсутність стане для нашого бізнесу дуже потужним ударом. Особливо після того, як ми тільки-но оговталися від фінансової кризи і почали відроджувати ресторанну славу Львова. Закриття аеропорту «відкине» наш бізнес на 5-6 років назад», - додав голова Гільдії рестораторів Львова Марк Зархін.

«Якщо закриють аеропорт – нашому бізнесу буквально «перекриють кисень». Ми вже маємо бронь від груп з Туреччини, Америки, багатьох інших країн на рік вперед. Але як вони тепер мають дістатися до Львова?

Через закриття аеропорту складеться дуже погана ситуація для туристичного бізнесу. 90% гостей нашого готелю – європейці, американці, канадійці, решта – з Києва і Донецька. За рік ми втратимо близько 1 млн євро прибутку у готелі і ресторані.», - розповів Удо Хайне, готель «Леополіс».

ІА "Вголос": НОВИНИ