Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.Львів.

Участь в торгах брало чотири компанії з пропозиціями 2,68-2,8 млн грн, три з яких в результаті торгів зменшили їх до 2,1-2,65 млн грн. Пропозиція однієї з компаній залишилась незмінною. Найдешевше акумулятори пропонувало ТОВ «Сантана Ойл» – за 2,14 млн грн, однак пропозицію відхилили через те, що фірма документально не підтвердила в повному обсязі відповідність товару техспецифікації залізниці.

Наступна за ціною була пропозиція від ТОВ «Аквілон-Енергія», яке й було визнане переможцем. Згідно зі специфікацією договору, замовили 162 акумулятори Ventura FT 12-125 по 15,9 тис. грн/шт.

В інтернет-магазинах акумулятори Ventura FT 12-125 продають за ціною від 6,6 тис. грн до 7,8 тис. грн за штуку. Агрегатори цін показують, що такі акумулятори можна придбати по 7,1-7,7 тис. грн.

Замовник у документації вимагав гарантійний термін, не менший, ніж 60 місяців з моменту введення акумуляторів в експлуатацію. Під час етапу, коли учасники можуть оскаржувати умови закупівлі, один із представників бізнесу звернув увагу залізниці на цей момент, вказавши, що переважна більшість виробників батарей надають гарантію 12 або 24 місяці. У відповідь на це представник залізниці пообіцяв, що найближчим часом будуть внесені зміни в тендерну документацію.

Втім цю вимогу так і залишили в ДКТ. Зокрема, ТОВ «Аквілон-Енергія» в поданих документах вказало, що гарантійний термін становитиме 60 місяців. Втім у підписаному договорі вказано інший термін – 1 рік з моменту продажу.

Власниками ТОВ «Аквілон-Енергія» є Микола Гузь (5%) та Віталій Гаулін (95%).

ІА "Вголос": НОВИНИ