Львівській області зменшили скоротили місячний ліміт споживання газу на 1 150 млн. куб м. млн. — до 10,150 млн. м куб.

Про це заявив голова Львівської ОДА Петро Олійник в ефірі Львівського телебачення вчора.

„Львівська область споживає 11 млн. 300 тис. м. куб. газу на місяць. Зараз доведений ліміт 10 млн. 150 тис. м куб”, — сказав Олійник.

При цьому голова ОДА запевнив мешканців області, що вони не залишаться без газу.

„НПК „Галичина” переходить на мазут, Добротвірська ТЕС послуговується вугіллям. Ви будете з газом, у нас немає ніяких проблем, всі баланси пораховані і все буде зроблено”, — наголосив Олійник.

Голова ОДА також закликав мешканців області „економити газ і платити за газ”, оскільки, за його словами, населення Львівщини споживає 47% від всього газу, який надходить в область.

Олійник також нагадав, що в області створений оперативний штаб з метою безперебійного газопостачання населення, теплопостачальних організацій, бюджетних установ. організацій та об’єктів промисловості у Львівській області:

Як повідомлялось, 1 січня російський „Газпром" знизив постачання газу для України на 120 млн. кубометрів на добу, вимагаючи від України про перехід з 1 січня 2006 р. на поставки газу в Україну за так званими «європейськими» цінами 230 дол. США за 1 тис. куб. м на українсько-російському кордоні.

4 січня російський „Газпром" і український „Нафтогаз" домовилися про постачання російського газу в Україну за ціною 95 дол. за 1 тис. куб. м. за посередництвом кампанії „РосУкрЕнерго”.

Прес тайм



ІА "Вголос": НОВИНИ