Про це йдеться у постанові Галицького райсуду Львова від 12 червня 2018 року.

У постанові згадано наказ від 5 січня 2017 року про преміювання дружини Романа Лилюка Олени, яка працює головним економістом в КП «Нерухомість і майно, у розмірі посадового окладу.

Також у документі зазначено що чиновник «винуватість увчиненні адміністративних правопорушень заперечив та пояснив, що з метою уникнення виникнення конфлікту інтересів між ним та його дружиною, було встановлено безпосереднє підпорядкування останньої головному бухгалтеру підприємства. Виплата їй винагород, премій та інших грошових та матеріальних виплат здійснюється лише за погодженням головного бухгалтера».

Однак, суддя не взяв до уваги заяви Люлюка і визнав його винним у адміністративному порушенні за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, призначивши покарання – штраф у 3400 грн.

Нагадаємо, раніше «Наші гроші. Львів» з'ясували, що працівників цього комунального підприємства преміюють з нагоди з усіх великих свят і навіть «виписують» восени ще по два оклади на купівлю бульби. Разом з тим, керівник підприємства з початку 2017 року і досі (8 травня 2018 року) підписав 24 накази про преміювання своєї дружини, яка працює разом з ним, та ще 10 разів преміював сам себе.

ІА "Вголос": НОВИНИ