Про це йдеться у зверненні уповноваженого фракції  ВО «Свобода» Олега Панькевича до голів Львівської обласної ради та обласної державної адміністрації, інформує  прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

У зверненні нагадали, що на військовому кладовищі у було вчинено акт вандалізму на могилі вояків Української повстанської армії. Вандали демонтували пам’ятну таблицю та прикріпили гранітні дошки з написом, що тут поховано «бандитів».

«На жаль, подібні антиукраїнські дії в Польщі стають все частішими. Такі випадки не тільки ображають патріотичні почуття українців, а й шкодять українсько-польським відносинам. З огляду на важливість розв’язання проблеми та збереження порозуміння між Україною та Польщею, прошу внести до порядку денного засідання Львівської обласної ради, яке відбудеться 31 травня 2016 року, заслуховування інформації про акт вандалізму в Пикуличах (РП) та про заходи, вжиті українською та польською стороною для врегулювання ситуації», – зазначив депутат.

Як писав «Вголос», вандали прикріпили на надмогильні плити скляні рамки з написами про поховання в цьому місці «бандерівських бандитів, звірячих катів, які вбивали невинних польських жінок та дітей». 

Відтак об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння» та низка інших товариств вимагають, щоб виконавців та замовників актів наруги на українському військовому цвинтарі на околиці Перемишля (Пикуличі) було названо та справедливо покарано.

Упродовж останніх двох років зафіксовано 6 випадків руйнування українських місць пам’яті на півдні Польщі, поблизу кордону з Україною. У жодному з випадків зловмисників не затримали. 

ІА "Вголос": НОВИНИ