На сьогодні дисциплінарну комісію з розгляду дисциплінарних справ на Львівській митниці очолює Володимир Остріков. Незважаючи на масові протести, які відбуваються на митниці, громадян дивує, чому ж досі нікого не притягнуто до відповідальності за корупцію.

Про це пише Антикорупційний моніторинг Львівщини.

«Промоніторивши інформацію з відкритих джерел, вдалось дізнатись, що дисциплінарна комісія фактично звільняє від відповідальності багатьох митників, затриманих на корупції. Подейкують, що, обіймаючи посаду голови, пан Остріков підібрав у члени дисциплінарної комісії «своїх людей», - йдеться у повідомленні.

Володимир Остріков обіймав посаду начальника ВВБ ГУ ДФС у Херсонській області. На Херсонщині під пильним оком митників, зокрема, щосили процвітав надзвичайно прибутковий «бізнес», пов’язаний з незаконним транспортуванням через херсонські порти цінної деревини, брухту, зернових культур та інших «цінних товарів». Припускають, що весь цей процес перебував під персональним контролем начальника відділу з боротьби з корупцією Володимира Острікова.

«Один з прибуткових напрямів Херсонської митниці – це експорт зернових культур, кукурудзи, олії та іншої сільськогосподарської продукції, яку Херсонщина транспортує у великих обсягах завдяки наявності розвиненої мережі елеваторних терміналів. Підприємствам, які перевозять вантажі, митники під керівництвом Острікова пропонували заплатити суми 3000-5000 доларів із судна за можливість безперешкодного вивезення вантажу. Говорять, що суми, які перетікають за рахунок цих злочинних доходів у кишені Володимира Острікова і його компанії, складно навіть уявити, адже зі зрозумілих причин жодної звітності немає. Причому ніхто навіть не намагається приховати факт злочину», - наголошують автори публікації.

Така безкарність керівництва ДФС Херсонської області дозволила групі псевдоекспортерів тільки за 2016 рік отримати незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету України на суму понад 7,3 млн грн. Зокрема, фірмі-«прокладки» ТОВ «Ната» (ЄДРПОУ 36009118) – 4,9 млн грн, ПП «Транслес» (ЄДРПОУ 398S3379) – 1,3 млн грн тощо.

Тепер Володимир Остріков обіймає посаду начальника відділу по роботі з персоналом Львівської митниці.

«Припускаємо, що особа, яка мала таку сумнівну злочинну репутацію, продовжує незаконну, корупційну діяльність і на теренах Львівщини. Сподіваємося, що час покаже, хто все ж таки звільняє митників від відповідальності!» - йдеться у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ