[media=136081,136082,136083,136084,136085] 

Як повідомляє монастирське видання Ясної Ґури, цьогорічне паломництво приурочене 100-річчю незалежності Польщі і організоване напередодні «дня пам'яті жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА».

Так, учасники ходи зібралися під гаслом «кресов'яни в обороні гідності Польщі і польських національних інтересів». Також присутні несли банери із антиукраїнськими гаслами, що засуджують діяльність ОУН-УПА.

«Кресов'яни в обороні доброго імені Польщі і гідності Польщі і поляків – важлива справа. Для нас, кресов'ян, які пережили найважчі хвилини там, на Сході, у роки війни і повоєнні роки. Ми постійно потужно підтримуємо ці питання», – заявляє прес-секретар конгресу Данута Сальська.

Окрім того, «прихильники кресів» наголошують, що постійно говорять про важливість вшанування «місць страт», яке, за їхніми словами, має забезпечити «східна» (українська, – ред.) сторона.

У межах «паломництва» відбулася літургія за «вбитих на Сході», участь у якій брав Гжегож Драус, священнослужитель парафії Святого Папи Івана Павла ІІ Римо-Католицької Церкви у Львові.

На фото – справа

Згодом кресов'яни пройшли маршем «поколінь кресів», після чого розпочалася офіційна зустріч.

ІА "Вголос": НОВИНИ