Про це повідомили у САП.

Зазначається, що зібраними доказами встановлено достатні підстави для розгляду судом обвинувачення щодо директора та заступника директора ДП «Львівський бронетанковий завод», начальника Центрального бронетанкового управління ЗСУ, начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ та засновника ТОВ «Булет Лайн» за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.

«Під час досудового розслідування встановлено, що ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нових двигунів В-46-6. За документами, «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни, які надійшли на завод, були не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці ж двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, – понад 14 млн грн», – зазначили в САП.

У повідомленні також вказано, що розслідування тривало з листопада 2016 року, про підозру особам, причетним до реалізації корупційної схеми з закупівлі двигунів, було повідомлено в липні 2017 року.

За вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень посадовцям загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ