Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

«Транспорт, як, до речі, і сміття, – винятково господарська площина. Це сфера, що потребує фахового й ефективного керівництва. Натомість пущена на самотік. Приїзд студентів, необхідність додатково користуватися міським транспортом у пасажирів, що прибувають приміськими автобусами, виявило, що у місті.... не вистачає маршруток. Але як таке може бути? Місто витратило 265 млн грн на 55 нових автобусів. Де вони?», – написав Веремчук.

На його переконання, починати потрібно із призначення на конкурсній основі фахового керівника управління транспорту, де наразі, після звільнення навесні Віктора Щира, працює в.о. начальника. Також призначення директора потребує комунальне АТП-1, що охоплює близько 40% перевезень у місті.

«Мене дивують останні заяви з ЛМР, що хтось там готує цільовий саботаж перевізників, що маршрутки не їздять через брак водіїв і так далі. Насправді причина одна – багаторічна безгосподарність і небажання навести нарешті у цій сфері лад. Тому вже на найближчій сесії ми з колегами вкотре піднімемо питання про оголошення конкурсів на призначення начальників управління та АТП-1. Бо нинішня ситуація, коли на маршрути не виїхали понад 200 автобусів – третина від рухомого складу – вже при першій негоді переросте в черговий колапс, який мали взимку», – переконаний Веремчук.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ