Про це він заявив сьогодні, 17 травня, під час сесії, передає кореспондент «Вголосу».

«5 травня 2018 року Львівський міський голова під час урочистих заходів до 762-річчя міста Львова вручив офіційну нагороду Бобришову Анатолію Микитовичу «як людині, яка своєю працею та активною громадянською позицією довела відданість Україні». Слід відзначити, що Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України і про нього відомо, як про головного фінансиста діяльності Російського культурного центру у Львові – зокрема, йдеться про те, що саме він фінансував видання газети «Русский вестник» з виразно антиукраїнськими поглядами, де серед іншого публікувалися статті з вимогами реабілітації Сталіна. Є також публічні відомості про те, що ця особа фінансувала будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП на території колишнього львівського заводу «Кінескоп» та загалом фінансово підтримувала діяльність цієї конфесії на території міста», – сказав Андрій Карбовник.

Депутат нагадав, що Бобришов неодноразово заявляв про «єдиний народ» і «одну сім'ю», до якої мають входити українці, росіяни і білоруси.

«Варто також зауважити і той факт, що на формальній підставі нагородження А. Бобришова – зверненні Ради директорів промислових підприємств Сихівського району відсутня відмітка про реєстрацію такого звернення у системі документообігу Львівської міської ради, а отже, є усі підстави зробити висновок, що таке звернення не надходило до Львівської міської ради, а таку формальну підставу було сфабриковано вже після того, як відомості про нагородження А. Бобришова офіційною відзнакою міста набули суспільного резонансу. Також, у 2017 році відбулось нагородження офіційною відзнакою міського голови громадянина Володимира Кравченка, колишнього директора СЗШ № 45. За наявною інформацією ця особа була у 1990-1996 році головою асоціації «Русская школа», у 1996-1998 – головою асоціації «Русскій дом», у 1998-2002 році – головою товариства імені Пушкіна, з 2013-го почесним президентом ГО «Русскіє Львова». Також цей чоловік брав участь у виборчих кампаніях від відверто українофобської партії «Русскій блок», – сказав Андрій Карбовник.

Львівський депутат звернувся до СБУ з проханням вжити заходів для детальної перевірки усіх обставин нагородження Бобришова під час урочистих заходів до 762-річчя міста Львова 5 травня 2018 року та Кравченка у 2017-ому році.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ