Голова Львівської ОДА Петро Олійник та міський голова Львова Андрій Садовий провели зустріч з губернатором Санкт-Петербурга Валентиною Матвієнко.

Про це повідомляє офіційний портал адміністрації Санкт-Петербурга.

Зустріч відбулася в Смольному за участю генерального консула України у Санкт-Петербурзі М. Рудько.

На зустрічі йшлося про перспективи розвитку відносин Петербурга, Львівської області і Львова в економічній і гуманітарній сферах, а також про необхідність підготовки відповідного договору про співробітництво.

Серед конкретних пропозицій на зустрічі згадувалося участь делегації Санкт-Петербурга в Львівському Міжнародному економічному форумі і в святкуванні 750-річчя Львова, запланований на 30 вересня цього року.

Серед пріоритетних напрямів довгострокового співробітництва учасники розмови називали розвиток торгівлі, проведення Днів Санкт-Петербурга у Львові і Днів Львова у Санкт-Петербурзі, обмін досвідом галузі охорони пам'яток обох міст-музеїв, а також можливість організації санаторно-курортного лікування петербуржців у Львівській області.

Матвієнко відзначила, що Петербург зацікавлений в налагодженні та розвитку зв'язків між містами і областями України та Росії в інтересах обох держав. Олійник і Садовий у свою чергу висловилися за вибудовування міцних відносин між Львовом і Петербургом - „найбільш європейськими містами України та Росії".

Нагадаємо, що голова Львівської ОДА та міський голова Львова перебувають в Санкт-Петербурзі з дводенним візитом.

Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ