Про це він сказав в інтерв'ю польському тижневику «Niedziela».

«Я впевнений, що поки цей народ не визнає своєї провини, не визнає правду і не очиститься від цього гріха, у нього не буде благословення. Проте я сподіваюся, що річниця Фатімських явищ сприятиме розумінню, що відсутність миру в Україні вимагає жесту, якого ми чекаємо в любові і з любов'ю», - заявив священик.

Натомість історик Андрій Павлишин, який першим звернув увагу на висловлювання Мокшицького зазначив, що «вочевидь, Мокшицький вважає Господа польським націоналістом».

«Львівський латинський архієпископ Мокшицький вважає Господа Бога палким польським націоналістом і прихильником польської колоніальної «місії на кресах». Начебто християнин, колишній секретар пап св. Івана Павли II і емерита Венедикта XVI вважає слушною смерть українських, російських, голландських, американських і інших дітей на Донбасі, а загибель тисяч українських військових, в т.ч. українських громадян польського походження «справедливим» (бо все, що Господь чинить, слушне і праведне!) покаранням України за відмову визнати події на «Волині» «геноцидом». Чи не засидівся в Україні цей іноземний громадянин, для якого українці – «ота нація»? Може нехай тішиться путінським злочинам і чекає, коли рак на горі свисне, тобто Росія з православно-чекістської стане християнською, в себе на батьківщині?», - зазначив Андрій Павлишин. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ