Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Спікери детально розповіли про підготовку до заходу, а також про всі важливі події, які відбуватимуться на фестивалі впродовж 12-15 липня.

За словами в.о. генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка, культурно-мистецький центр активно працює над створенням сприятливих умов для усіх учасників заходу.

Підготовка до фестивалю складається з кількох частин – організаційної, мистецької та музичною.

Організатори зазначають, що у фестивалі братимуть участь 40 майстринь з різних областей України, зокрема з Івано-Франківщини, Рівненщини тощо. Вони зможуть показати сучасні напрацювання у дизайні вишиванки.

Також на заході представлять спільний проект святково-обрядового вбрання українців, авторами якого є Історико-краєзнавчий музей міста Винники, Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького і Львівський палац мистецтв. На виставці представлять народні костюми Підляшшя, Холмщини, Яворівщини й Гуцульщини.

 «Представленні костюми - це початок нашої народної вишивки. Це вагомий пласт української  культури, який зберігається сьогодні в музеях, це є автентичний матеріал для наших тогочасних майстринь», - розповідає співорганізатор фестивалю Олександр Тимчишин.

Окрім цього, відвідувачі зможуть оцінити дефіле-ретроспективу 80-х, 90-х та 2000-х років, взяти участь у цікавих майстер-класах з бойового гопака, виготовлення гуцульського взуття, та флористики, а також матимуть змогу придбати вишиванку.

Концертна програма триватиме протягом чотирьох днів фестивалю, зокрема відвідувачів здивує поєднання класичної, джазової й сучасної музики.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ