Це вже третя технологічна лінія на фабриці, котра повинна допомогти задовольнити традиційно високий попит на львівські вафлі «Світоч Артек», повідомили у прес-службі компанії. Її спроектували й виготовили спеціально на замовлення Nestle в Україні. У цій «smart line» передбачено максимальну автоматизацію та спостереження за технологічними процесами: синхронізовано роботу і зворотній зв’язок між тістомісильною машиною та піччю, впроваджено контроль якості вафельного листа та нанесення начинки. Також мінімізовано ризики, зокрема  впроваджено програму «нульового доступу» до небезпечних частин, передбачено надійну протипожежну систему.

За одну зміну лінія може виробити до 6 тонн продукції, а впродовж року – понад 4 тис. тонн. Загальний бюджет проекту – 125 млн.грн., і триває він з літа 2016 року. На фабриці здійснено масштабну перебудову виробничих приміщень, переміщено й ґрунтовно оновлено лінію з виробництва шоколадних плиток та цукерок.    

Нагадаємо, у 2000 році на підприємстві було встановлено потужну лінію з виробництва вафель, що замінила обладнання, котре працювало ще з 60-х рр. ХХ століття. А п’ять років тому (у 2012 році.) запрацювала ще одна лінія.

Такі технологічно-технічні новації розширили технологам простір для експерименту і пошуку – популярний продукт від бренду «Світоч» почав поставати у різних продуктах, смаках і форматах пакування.

Завдяки досконалій рецептурі, високій якості інгредієнтів та майстерності працівників фабрики світочанські вафлі впродовж багатьох десятиліть користуються великою популярністю серед українців. Сьогодні «Світоч Артек» є абсолютним лідером на вітчизняному ринку запакованих вафель. Щорічні дослідження вітчизняного ринку солодощів свідчать, що «світочанські» вафлі займають частку – більше 60 %.

Палітра вафель «Світоч Артек» сьогодні представлена у різних смаках: класичний, зі  смаками горіха та пломбіру, новинка – зі смаком шоколаду; та формах пакування: традиційній та великогабаритній – «сімейній».

Також серед споживачів користуються популярністю світочанські вафельні батончики - «Хрум: лісовий горіх», вкритий смачним молочним шоколадом, та  «Хрум: кокос», обгорнутий  білим шоколадом.

ІА "Вголос": НОВИНИ