Він розповідає — початково, у так званому «сміттєвому меморандумі», мова йшла про прийом Миколаєвом 60 тонн сміття, проте в угоді – уже про 120 тонн. І не на 2 роки, а на 5.

«Набагато важливішою є угода, бо вона має якусь юридичну основу під собою. І, власне, громадян це й обурило. Бо все відбувалось за їхньою спиною. Угода є кардинально іншою від того меморандуму. Ми зрозуміли, що прийшли якісь бариги, які хочуть собі заробити нормальну «касу», - каже Галущак.

Лише офіційно Миколаїв прийняв близько 1000 тонн львівського сміття минулого року. Та питання полягає не в тому, куди вивозити сміття, а у тому, що потрібно позбуватись його іншими шляхами. Наприклад, побудувати сміттєпереробний завод.

«Сьогодні на сесії міської була створена робоча група з депутатів, з представників громадськості. Ми опрацьовуватимемо ті рішення, пропонуватимемо громаді і разом їх виконуватимемо. Потрібно дослухатись до громади, але тут є й інший бік. Львів повинен задуматись над тим, що робити з цим сміттям, а не просто створювати нові Грибовичі. Це просто чергове відкладання проблеми на майбутнє. В мене друзі – львів`яни, і вони підтримують цю позицію міста. Вважають, що Миколаїв засиплять і будуть нові Грибовичі. Знову щось бабахне, не дай Бог, знову якийсь нещасний випадок...Але проблема далі буде», - підкреслює депутат.

Більше - у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

ІА "Вголос": НОВИНИ