[media=143093,143094,143095,143096] 

Страхи Гордона про те, що його «завалять бійці Тягнибока» у Львівській обласній філармонії виявилися марними, інформує кореспондент «Вголосу» .

«Концерт» журналіста минув без жодних провокацій. Не було ані мітингу, ані жодного активіста ВГО «Сокіл», яке, за словами Гордона, мало «помститися йому».

Натомість сам Гордон почав виступ із заяви про те, що він сильний і нічого не боїться. 

Будівлю філармонії, до слова, з усіх боків оточили правоохоронці. Перед входом до концертної зали глядачів прискіпливо перевіряли охоронці, а самого Гордона під сценою стерегли п'ятеро бодігардів.

Детальніше про невдалу провокацію журналіста читайте незабаром у матеріалі «Вголосу».

Нагадаємо, раніше представники кількох патріотичних організацій Львова заявили, що домагатимуться скасування цього заходу через проросійську позицію журналіста. Під час прес-конференції 26 лютого керівник львівської обласної організації «Сокіл» Богдан Федун нагадав, що Гордон виступив у Києві проти перейменування вулиць на вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, а також неодноразово виступав проти декомунізації, тому він не має права тепер виступати у Львові.

У відповідь на це Гордон під час прес-конференції Президента Петра Порошенка 28 лютого попросив у гаранта захисту від «бійців Тягнибока» (активістів «Сокола», – ред.).

«Тягнибок у відповідь на моє звинувачення (у здачі Криму) наказав своїм бійцям організації «Сокіл» блокувати мій творчий вечір у Львівській філармонії. То чи здатна держава захистити своїх громадян від цих напівпідпільних незаконних формувань, які мають зброю? Чи здатна держава гарантувати мою особисту безпеку під час того творчого вечора?» – запитав тоді Гордон у Порошенка.

Відповідаючи на це, Президент зазначив:

«Якщо у пана Тягнибока є бажання влаштувати протест – то це його право. Ми вільна демократична держава. Але якщо хтось буде використовувати незареєстровану зброю, за це буде невідворотне покарання».

Після усього іронічно відреагував і Богдан Федун:

«Як керівник ВГО «Сокіл» Львівщини, заявляю! Незареєстрованої зброї у членів нашої організації нема! Запитання пану Президенту: А із зареєстрованої зброї цього го*дона валити можна?»

Однак, як виявилось, жартів «правдоборець» Гордон не розуміє - про це свідчить його масштабна істерична реакція. 

«Мені болить власна доля. Я не хочу розділити її з Бузиною чи Шереметом. Я звернувся з листом до Авакова і Князєва, я напишу Грицаку, я розішлю листи послам іноземних країн. Я не буду мовчати і я не буду чекати, доки мене завалять», - заявив Гордон у прямому ефірі одного з українських телеканалів.

Також до теми: «Гордон – патріот ашкеназі у шкурі вівці»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ